مشاوره تخصصی

مشاوره تخصصی در انجام پایان نامه

مشاوره تخصصی

مشاوره تخصصی در انجام پایان نامه

روش تحلیل یک دهم دهانه برای قاب های خمشی تحت بار های قائم (ثقلی) می ­باشد اماروش پرتال برای تحلیل تقریی قاب های خمشی تحت بارهای جانبی می باشد . هردو روش تقریبی برای تحلیل سازه های نامعین  هستند.  ازآنجا که تحلیل چنین سازه هایی براساس روابطی هم چون شیب- افت وتوزیع لنگر صورت می گیرند در نتیجه اگر بخواهیم نتایج تحلیل دقیق باشد نیاز به صرف وقت بسیار زیادی است. ضمن آن که محاسبات طولانی وخسته کننده  می شود. ازاین رو مهندسین برای تحلیل تقریبی از روش یک دهم دهانه و پرتال استفاده می کنند که این روش براساس تجربه و تحلیل سازه های نامعین به دست آمده است.


*روش یک دهم دهانه:

اگر یک تیر دو سر گیردار را در نظر بگیریم که تحت بار یکنواخت قائم می باشد با ترسیم دیاگرام خمش این تیر متوجه خواهیم شد که لنگر در دو نقطه صفر می باشد که به دلیل بارگذاری می باشد به این نقاط مفصل مجازی هم گفته می شود چون که آزادی لنگر دارد ((m=0مطالعات آماری نشان داده است که این نقطه ی عطف در فاصله ی0/1تا 0/15 طول دهانه از بر تکیه گاه واقع می گردد. با این فرض ساده، سازه ای که نامعین ایستایی است معین می گردد و قادر به تحلیل آن خواهیم بود و خطای به وجود آمده در اثر این است که تشخیص محل عطف نمودار لنگر خمشی به صورت یک عدد مطلق امکان پذیر نیست.

در این روش برای شروع تیر باقی مانده وسطی را خارج کرده برش های نظیر نقطه عطف را پیدا کرده این کار را برای دهانه های طرفین انجام می دهیم لنگر منفی قسمت انتهایی تیر را بدست می آوریم و برای محاسبه لنگر ستون ها لنگر انتهایی تیر را به نسبت سختی ستون های متصل به آن تقسیم می کنیم.        

تحلیل تقریبی سازه های نامعین با روش پرتال:

همان گونه که عنوان شد، روش پرتال برای تحلیل قاب خمشی تحت بار جانبی کاربرد دارد . این روش بر اساس نتایج بدست آمده از تحلیل دقیق قاب ها بنا شده است. در این روش هر چه قاب منظم تر و سختی اعضا در حدود یکدیگر باشد دقت نتایج حاصله از این روش بیشتر می شود.

روش پرتال دارای 3  فرض اساسی زیر است:

1- نقطه عطف تیر در وسط دهانه است(m=0)

2- نقطه عطف ستون در وسط ارتفاع ستون قرار دارد.

3- نیروی برشی ستون به نسبت مشخص(سهم دهانه هر ستون) بین ستون ها تقسیم می شود.

براساس این 3 فرض سازه؛ تبدیل به سازه ای معین و قابل تحلیل می شود.

 در گام اول نیروی برشی را بین ستون ها تقسیم می کنیم .

از ستون ابتدایی سمت چپ بالا ترین ستون شروع به تحلیل می کنیم لنگرهای انتهایی ستون را بدست  می آوریم.

 سپس با داشتن این لنگر، لنگر تیر بالایی را بدست آورده وبراین اساس برش درآن تیر را تعیین می کنیم با رسیدن به گره های بعدی از معادلات تعادل لنگر استفاده خواهیم کرد.

در این روش در صورت حل صحیح نیروی محوری ستون های میانی برابر صفر بدست می آید.      

نرم افزار را از اینجا دانلود کنید.



جهت تعجیل در فرج امام عصر: صلوات

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۶/۱۳

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

برو بالا